nieuws

Exclusief boek over afgebrande club Roxy

Café

Woensdag 10 juni komt een exclusief boek uit over de bekende Amsterdamse nachtclub Roxy. De Roxy brandde op 21 juni 1999 geheel af, de dag van de begrafenis van mede-oprichter Peter Giele. Het 408 pagina’s tellende boekwerk weegt 4 kilo en kost maar liefst 200 euro. De oplage is met duizend exemplaren beperkt.

Exclusief boek over afgebrande club Roxy

Aan het boek hebben onder anderen dj Joost van Bellen, zanger Jan Rot en schrijver Joost Zwagerman meegewerkt. Fotografen Erwin Olaf en Cleo Campert zijn onder anderen verantwoordelijk voor het beeldmateriaal.

Afscheid

Het boek, getiteld Radical outlet for the Xenomaniac in You: The Complete Flyer Collection, 1987-1999, is een eerbetoon aan Peter Giele. Deze horecaman overleed op 44-jarige leeftijd. Tijdens een afscheidsbijeenkomst na zijn begrafenis brandde door een vuurwerkact de door hem ontworpen discotheek volledig af.

Reageer op dit artikel