nieuws

Extra asbakken op straat in Delft

Café

Sinds de invoering van het rookverbod is het aantal sigarettenpeuken op straat in Delft toegenomen. Daarom moeten er extra asbakken en speciale smokingpoints komen in het centrum van de stad.

Extra asbakken op straat in Delft

Dat vindt gemeenteraadslid Bianca van der Werf van de eenpersoonspartij Lid van der Werf.

In vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Delft stelt Van der Werf dat de reinigingsdienst niet meer opgewassen is tegen de sigaretten op straat. De borstels van de reinigingswagens hebben grote problemen om de peuken tussen de straatstenen in de historische binnenstad te verwijderen.

Daarom moeten er volgens Van der Werf extra asbakken en speciale smokingpoints komen in Delft. Naast de rol voor de overheid om aan dit probleem iets te doen, moet volgens Van der Werf ook de horeca meewerken aan het oplossen van het peukenprobleem. Café-uitbaters moeten samen met de gemeente kijken in hoeverre ze de gasten van dienst kunnen zijn bij het opsteken van een sigaret buiten de deur van het horecabedrijf.

Reageer op dit artikel