nieuws

Extra bierafzet niet te voorspellen

Café

Nederlandse Brouwers, de nieuwe naam van het Centraal Brouwerij Kantoor, heeft geen flauw idee hoeveel extra bier wordt geschonken zondag rondom de WK-finale.

Extra bierafzet niet te voorspellen

Directeur Jack Verhoek van Nederlandse Brouwers waagt zich niet aan een voorspelling. ‘We hebben werkelijk geen flauw idee, alleen dat er meer bier wordt getapt ten opzichte van een normale zondag’.

Nederlandse Brouwers houdt één maal per maand een enquête over het biergebruik. Bij de eerste volgende enquête zal meer bekend zijn over de extra afzet van brouwers vanwege het WK Voetbal in Zuid-Afrika.

Komende zondag speelt het Nederlands Elftal om 20.30 uur de WK-finale tegen Spanje. In veel kroegen is de wedstrijd te volgen op grote beeldschermen. Het KNMI laat weten dat zondag hoge temperaturen worden bereikt in het land. Dit zal van invloed zijn op de bierconsumptie.

Reageer op dit artikel