nieuws

‘Extra omzet door gratis hotspots

Café

Gratis hotspots bezorgen horecazaken tot tien extra bezoekers per dag. In het weekend ontvangen cafés zeven extra gasten om gebruik te maken van de gratis draadloze internetdienst. Per internettende klant verdient een horecabedrijf gemiddeld 3 euro.

‘Extra omzet door gratis hotspots

Dat blijkt uit onderzoek van Free-hotspot.com, zo meldt Webwereld.nl. De onderzoeksgegevens komen voort uit een proef in vijf cafés in Parijs. Tegenover de extra inkomsten en gasten staat een maandelijks abonnementsbedrag van 25 euro voor een ADSL-verbinding.

Free-hotspot.com bouwt aan een Europees netwerk van gratis WiFi-point in hotels, cafés, winkelcentra en andere openbare ruimtes. Webwereld meldt dat de conclusie van Free-hotspot.com opmerkelijk is, omdat recent een aantal horecazaken in het Amerikaanse Boston zijn gestopt met de dienst vanwege het feit dat klanten te weinig consumpties bestelden.

Reageer op dit artikel