nieuws

Extra politie door rookirritatie carnaval

Café

Den Bosch zet extra politie in tijdens carnaval om irritatie tussen rokers en niet rokers in wachtrijen voor cafés te voorkomen.

Extra politie door rookirritatie carnaval

Volgens BN/De Stem wordt er gevreesd voor incidenten bij de wachtrijen voor cafés door het rookverbod. Portiers krijgen instructies om sneller in te grijpen als er irritaties ontstaan omdat klanten naar buiten willen om even te roken en vervolgens weer achter aan moeten sluiten.

De wachtrijen onstaan omdat de brandweer een maximum oplegt aan het aantal aanwezigen in een kroeg.

Ook de ‘gecamoufleerde’ VWA-controleurs in carnavalspak zullen het daardoor niet makkelijk krijgen. ‘Ze moeten veel meer tijd uittrekken om hun controles te verrichten’, verwacht de horeca in carnavalsregio’s.

Reageer op dit artikel