nieuws

Faillissement dreigt door Occupy-protest

Café

Protestbeweging Occupy die beweert op te komen voor 99 procent van de bevolking die hard moet werken voor zijn geld, houdt Wall Street al maanden bezet. Dat dreigt een naastgelegen Amerikaans café de kop te kosten vanwege dalende inkomsten.

Faillissement dreigt door Occupy-protest

Dat meldt De Telegraaf, die refereert aan een artikel in The New York Post. Het Milk Street Café zag de inkomsten sinds de bezetting van Wall Street met liefst 30 procent kelderen. Door de grote massa demonstranten, de vele politiemensen en de geplaatste dranghekken is de horecagelegenheid nauwelijks nog bereikbaar.

Het heeft ertoe geleid dat de ondernemer 21 van de honderd personeelsleden heeft ontslagen. Een van hen verwoordt haar woede aan de Amerikaanse krant. ‘Ik respecteer de vrijheid van meningsuiting, maar het protest is hypocriet als mensen daardoor hun baan verliezen.

De café-eigenaar vreest zijn zaak binnenkort helemaal te moeten sluiten.

Reageer op dit artikel