nieuws

Fairtrade café doet intrede op Schiphol

Café

Net geopend: Het Fair Taste café. Waar gasten kunnen genieten van Max Havelaar gecertificeerde producten en biologische producten. Op de drukke luchthaven Schiphol zet HMS Host steeds meer in op duurzaamheid.

Fairtrade café doet intrede op Schiphol

‘Herkomst wordt steeds belangrijker in de keuze van onze gasten, maar smaak blijft het voornaamste.’ Voor HMS Host, verantwoordelijk voor de horeca op Schiphol, reden een concept te ontwikkelen waar uitsluitend producten worden geserveerd die Fair Trade gecertificeerd zijn. ‘Heerlijke sandwiches, die toch biologisch en verantwoord zijn. En koffie die Max Havelaar gecertificeerd is.’ Dit voorjaar ging het eerste Fair Taste Café op de luchthaven open.

‘De grootste horecaondernemer onder één dak’, zoals HMS Host zichzelf graaf afficheert, zag het afgelopen jaar het aantal gasten weer met een paar procenten groeien. Speciaal voor de Nederlandse passagiers kwam er afgelopen jaar op de Plaza een vestiging van La Place. Voor de internationale reizigers kwam er op de Holland Boulevard in de internationale terminal een Dutch Kitchen & Bar. ‘Reizigers kunnen hier kennis maken met typisch Nederlands eten en drinken. In de loop van het jaar zullen in Lounge 3 (achter de douane) vier nieuwe concepten het levenslicht zien: Het broodconcept Bread!, Starbucks koffie, de juicebar JuicyDetails en het Aziatische East bar & bites.

» Bekijk hier de Top 100 van 2011

Reageer op dit artikel