nieuws

Familie van Kooistra in geheim aandeelhouder

Café

Sjoerd Kooistra heeft zijn nicht Grietje van der Veen aandeelhouder gemaakt van Gouden Kooi bv, de organisatie waar de Amsterdamse zaken van de horecatycoon onder vallen. Dit is in alle stilte op 20 juni gebeurd buiten medeweten van de gemeente om.

Familie van Kooistra in geheim aandeelhouder

Dat meldt de regionale krant BN/DeStem. Eerder kwam Amsterdam met Kooistra overeen dat de gemeente op de hoogte zou worden gehouden, wanneer er veranderingen plaatsvinden in de bedrijvenstructuur van Kooistra. Aanleiding voor de afspraken was een faillissementencarrousel van zaken van Kooistra de afgelopen jaren.

Kooistra geeft toe dat de aandelen van De Gouden Kooi op naam van Van der Veen zijn gezet. Hij ontkent dat hij daarmee handelt tegen eerder gemaakte afspraken in. ‘Er is vorig jaar alleen maar afgesproken dat mijn naam op de horecavergunningen zou komen. Het klopt dat de aandelen overgegaan zijn, maar feitelijk eigenaar van die zaken blijft Plassania Beheer, en dat is van mij’, aldus Kooistra in BN/DeStem

Kooistra vervolgt: ‘Plassania verpacht die zaken ook aan Horeca Combinatie Amsterdam (waarin alle Amsterdamse zaken zijn ondergebracht, red.), en bovendien: in de acte van aandelenoverdracht tussen mevrouw Van der Veen en mij zijn ook de nodige zaken geregeld. Zij mag die aandelen natuurlijk niet zomaar doorverlopen. Ik ben niet verplicht alle aandelen van alle bv’s zelf te houden.’

Grietje van der Veen geldt al lang als een vertrouweling van Kooistra, zo meldt de krant. Zij vervult al decennialang een spilfunctie bij Plassania Beheer bv, Kooistra’s holding. De gemeente Amsterdam zegt geen idee te hebben wat de motieven van Kooistra zijn om de structuur aan te passen. Amsterdam stuurt deze week nog een brief naar Kooistra waarin het opheldering vraagt voor de aandelenmove.

Reageer op dit artikel