nieuws

Familiebrouwers winnen Gouden Pint

Café

De Kring van Familiebrouwerijen’ waarin de brouwers Gulpener, Lindeboom, Alfa en Budels samenwerken heeft De Gouden Pint gewonnen. De tweejaarlijkse prijs voor het beste initiatief op biergebied ging naar hun project ‘De smaak van Echt’ Elk van de vier brouwers levert voor deze gezamenlijke verpakking één bier.

Familiebrouwers winnen Gouden Pint

Volgens jury- en Pint voorzitter Jeroen Carol-Visser is het een mijlpaal dat deze vier kleine CBK-leden gezamenlijk besloten hebben deze producten op de markt te brengen. ‘Door het uitbrengen van de vier bieren in één verpakking heeft Nederland kennis kunnen maken met geheel nieuwe bieren.

Groter publiek

Door de gezamenlijke distributie kunnen zij een groter publiek bereiken. Deze samenwerking versterkt hun positie, overigens zonder de eigen identiteit in te leveren.’

Lindeboom

De coördinerende rol die Henri Reuchlin van het Bierburo heeft gespeeld was hierbij zeer belangrijk. In zijn dankwoord kondigde Lindeboom directeur Wim Geenen aan dat het initiatief volgend jaar een vervolg zal krijgen. Mede-finalisten waren Stichting de Groene Vesting, Rick Kempen van Bier & Co, Menno Olivier van brouwerij De Molen in Bodegraven en Jan Veenendaal van KeyKeg.

De Smaak van Echt volgt stichting De Gekroonde Valk op die in 2007 met de prijs aan de haal ging.

Reageer op dit artikel