nieuws

Feestgangers keren zich tegen beveiliging en politie

Café

Tijdens het muziekfeest ‘Mega Piraten Festijn’ in het Gelderse Wapenveld hebben enkele tientallen mensen zich tegen het beveiligingspersoneel en de politie gekeerd. Een beveiliger werd mishandeld en ook agenten kregen rake klappen. Het opstootje had plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag, aldus de politie.

Feestgangers keren zich tegen beveiliging en politie

‘Dit soort opstootjes komen wel vaker voor’, zegt een politiewoordvoerder in de media. Volgens hem is een vergelijking met Hoek van Holland, waar vorige week een muziekfeest volledig uit de hand liep, dan ook niet op zijn plaats. Er werd een 19-jarige Rotterdam gedood.

Het tumult in Wapenveld ontstond aan het eind van het feest, toen de feestgangers de tent moesten verlaten. ‘Bezoekers kregen om nog onduidelijke redenen problemen met het beveiligingspersoneel’, meldt de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, richtten de gasten zich ook tegen hen.

Wapenstok

Volgens de politie werd er gespuwd en met dingen gegooid. Hoewel de agenten hun wapenstok ter hand namen en honden bij zich hadden, zochten mensen de confrontatie op. Sommigen werden gebeten en liepen kneuzingen op. De politie hield elf mensen aan, die in de loop van zaterdag weer op vrije voeten kwamen.

Reageer op dit artikel