nieuws

Finalisten Gouden Pint 2011 bekend

Café

Vier finalisten zijn doorgedrongen tot de eindronde van de Gouden Pint 2011, een Nederlandse bierprijs voor een organisatie of een persoon die zich inzet voor bier. Uit een longlist van zestien nominaties zijn vier kandidaten gekozen.

Finalisten Gouden Pint 2011 bekend

De vorige Gouden Pint (2009) ging naar De Smaak van Echt. De winnaar van 2011 wordt op 2 november bekend gemaakt.

De vier finalisten (in willekeurige volgorde) zijn:

StiBon, de stichting Bieropleidingen Nederland. Stibon werd opgericht in 2008 en heeft volgens de jury de kennis over bier in Nederland doen stijgen.

Jopen Brouwerij in Haarlem. Een combinatie van brouwerij en café in een oude kerk in Haarlem.

– Fiona de Lange, bierpubliciste en initiatiefnemer van bier.blog.nl. Zorgt voor pr voor de bierbeleving.

– Houtens Brouw Collectief, organiseerde het Utrechts Bierbrouwfestival dat in mei 2011 plaatsvond. Het bracht een compleet overzicht van de Utrechtse brouwwereld.

Pint

De vereniging Pint behartigt de belangen van de Nederlandse bierconsument. Pint (1980) staat voor Promotie Informatie Traditioneel Bier. De club telt meer dan 3.200 leden en is daarmee volgens eigen zeggen de grootste vereniging voor bierconsumenten in Nederland.

Gouden Pint

De Gouden Pint is in het leven geroepen om belangrijke initiatieven in de Nederlandse bierwereld voor het voetlicht te halen. In principe komt alles en iedereen voor de prijs in aanmerking. De prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de instandhouding, ontwikkeling of promotie van de biercultuur in Nederland.

Reageer op dit artikel