nieuws

Flessen gooien op NK Flairbartending

Café

Met flessen, glazen en shakers gooien. Dat is flairbartending en op zondag 3 september is er een heus NK in Amsterdam. Naast het showelement staat de perfecte cocktail centraal.

Flessen gooien op NK Flairbartending

Gasten willen steeds meer vermaakt worden in de horeca. Dit kan bereikt worden door shakers, flessen, glazen en andere bar-attributen vakkundig door het luchtruim te laten vliegen. ‘Het resultaat is dan een perfecte cocktail bereid op een manier die je niet snel zal vergeten, waarbij de arbeidsproductiviteit niet uit het oog verloren wordt’, aldus Thijs Coenders die met Showshakers het NK Flairbartending organiseert.

Acteur Tom Cruise zorgde in de jaren tachtig van de vorige eeuw met zijn film Cokctail voor de populariteit van het flairbartenden. Showshakers organiseert sinds drie jaar om de drie maanden een flairwedstrijd om het niveau van de flairbartenders op te krikken en de concurrentie aan te gaan met de Europese top. Het NK bestaat uit twee onderdelen: working flair en exhibition flair. Ook worden demonstraties tandem flair worden gegeven. Hierbij wordt het showelement nog eens extra benadrukt door synchrone routines van twee bartenders.

In de jury zitten onder meer tv-kok Vincent van Essen die de cocktails beoordeelt op smaak, dosering en balans, de gerenommeerde flairtender Eric van’t Riet en docent mixologie aan de hoge hotelschool Johan Kersten.Het kampioenschap onder de goochelende bartenders wordt gesponsord door Bols. Plaats van handeling op zondagavond 3 september is het hippe Vak Zuid in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Reageer op dit artikel