nieuws

Flink meer omzet voor Kooistra

Café

De veel besproken horecatycoon Sjoerd Kooistra heeft een goed jaar achter de rug. Kooistra scoorde met zijn horecazaken flink meer omzet in 2005 dan het jaar daarvoor. In de Misset Horeca Top-100 bezet hij de elfde plaats.

Flink meer omzet voor Kooistra

Kooistra telde 113 miljoen euro omzet in de kassa’s van de 84 vestigingen. Dat is 7 procent meer dan in 2004. De vanwege faillissementsfraude verdachte ondernemer gaf 2005 een acht als rapportcijfer.

Ook voor 2006 voorziet hij weer veel voorspoed. Al is hij ietwat getemperd in zijn omzetverwachting. Vier procent meer omzet denkt hij te gaan halen in 2006. De teller moet dus eind december uitkomen op ruim 117 miljoen euro. Hij wil dit realiseren door twee à drie bedrijven over te nemen. Verder gaat Kooistra dit jaar voor een kleine vijf miljoen euro investeren in de bestaande zaken.

Reageer op dit artikel