nieuws

FNV-camper informeert vakantiehulp

Café

Scholieren die een vakantiebaantje hebben in de horeca kunnen met vragen over het vak, salaris en arbeidsvoorwaarden terecht bij een mobiel team van FNV Horecabond. De vakbond toert deze zomer met een camper langst kustplaatsen en recreatiegebieden.

FNV-camper informeert vakantiehulp

FNV stelt dat veel vakantiewerkers flink onderbetaald worden en te lange dagen maken. Ook komt het regelmatig voor dat de tijdelijke vakantiekrachten geen contract of loonstrookjes krijgen, geen recht op vakantiedagen over gewerkte uren opbouwen en niet uitbetaald worden bij ziekte, aldus de FNV.

Horeca- en recreatiepersoneel kan tijdens de zomertour bij juristen van de FNV Horecabond aankloppen voor informatie over het salaris en arbeidsvoorwaarden. De vakbond wil tijdens de tour verder diverse misverstanden uit de wereld helpen. Bijvoorbeeld als vakantiewerkers gewoon in loondienst zijn, kunnen ze premies en belastingen terug krijgen van de Belastingdienst.

De zomertour van FNV start op 29 juni en loopt tot en met 20 juli. Op 29 en 30 juni is de FNV-camper in Breskens en op 1, 2 en 3 juli in Kamperland. De camper doet in juli ondermeer Scheveningen en Bloemendaal aan. De tour wordt bekostigd met gelden van de sociale fondsen in de horeca en catering.

Reageer op dit artikel