nieuws

FNV: rechtszaak bij versoepeling rookverbod

Café

Een versoepeling van het rookverbod is in strijd met het beginsel van gelijke behandeling van werknemers door de overheid. Dat zegt FNV Horeca. De vakbond is tegen een mogelijke versoepeling van het rookverbod en denkt aan een rechtszaak.

FNV: rechtszaak bij versoepeling rookverbod

De overheid beschermt alle werknemers in Nederland tegen hinder of overlast van tabaksrook. Door een versoepeling van het rookverbod zullen werknemers die werkzaam zijn in kleine horecabedrijven niet langer beschermd zijn, aldus FNV Horecabond.

FNV in een persverklaring: Een uitzondering maken voor een groep werknemers die daardoor geen bescherming van de tabakswet genieten is naar onze mening niet acceptabel en in strijd met gelijke behandeling door de overheid. Ook een uitzondering maken voor bedrijven zonder werknemers is zeer onverstandig aangezien dit weer leidt tot onduidelijkheid, ontduiking en problemen met handhaving

Een versoepeling van het rookverbod, dat het nieuwe kabinet wil invoeren, zal volgens FNV handhaving vrijwel onmogelijk maken. FNV: Dit is een ernstige ondermijning van de positie van werknemers. Indien het kabinet de versoepeling van het rookverbod doorzet, zal FNV Horeca dit besluit van het kabinet bij de rechter toetsen.

Reageer op dit artikel