nieuws

Forse kritiek ANWB op cafés

Café

Cafés in Groningen en Drenthe zijn niet gastvrij genoeg. Ze nodigen niet uit tot een bezoek, alleen al omdat ze eenvoudigweg de deur vaak dicht hebben. Dat zegt Steef Engelsman van de ANVW in Noord-Nederland.

Forse kritiek ANWB op cafés

Engelsman uitte stevige kritiek op Groninger en Drenthse kroegbazen tijdens een GroenLinks-bijeenkomst in Anloo over de toekomst van de promotie van Drenthe. ‘Groninger en Drentse kroegen nodigen niet uit tot een bezoek. Je fietst er aan voorbij en denkt: oh, ik geloof dat ik net een café ben gepasseerd. Kroegbazen zouden eens moeten beginnen om de deur van hun etablissement open te zetten’, aldus Engelsman, genoteerd door het Dagblad van het Noorden.

Volgens Engelsman van de ANWB steken de Groninger en Drentse kroegen qua gastvrijheid negatief af bij cafés in de rest van het land. Engelsman voegt er aan toe dat het in Drenthe maar niet lukt om onderling afspraken te maken over openingstijden. Engelsman: ‘Ze zijn op maandag bijna allemaal dicht. Uitgerekend de dag waarop vakantiegasten er op uittrekken om vanaf de camping de omgeving te verkennen’.

Reageer op dit artikel