nieuws

Forse uitbreiding micro-brouwerij

Café

Burg Bier Brouwerij in Ermelo heropent op 15 mei officieel zijn deuren. Veluws Blond, Dubbel, Gulle, Tripel-B en vier seizoensbieren worden hier gebrouwen door de broers Jan en Art van Wilgenburg. De micro-brouwerij is behoorlijk vergroot, de capaciteit uitgebreid van 60 naar 600 liter per brouwsel.

Forse uitbreiding micro-brouwerij

Van begin tot eind is de Burg Bier Brouwerij gebouwd door Jan van Wilgenburg zelf. Van het uitgraven van de kelder tot het bouwen van de koperen brouwketels. Ooit begon hij als amateur in een schuur, inmiddels kan hij bogen op 30 jaar brouwervaring.

Dochter Tineke, die de naastgelegen bierwinkel (700 biersoorten) voor haar rekening neemt: ,,We verkopen Burg Bier van de tap in ons eigen café De Hazeburg, en af en toe aan een paar cafeetjes in de regio. Het is de bedoeling dat we ook voor de Alliantie van Biertapperijen gaan brouwen. Maar het is niet zeker of dat wel lukt. De capaciteit is ook met de uitbreiding nog onvoldoende.’’

Burgemeester Omta van Ermelo zal op 15 mei de officiële opening verrichten. Die dag wordt ook de nieuwe etikettenlijn gepresenteerd door Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen. Zaterdag 16 mei is er een open dag en kan iedereen een Burg Biertje komen drinken en de brouwerij bekijken.

Reageer op dit artikel