nieuws

Forse winstgroei Carlsberg

Café

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in het eerste halfjaar van 2006 een nettowinst geboekt die drie maal zo hoog is als in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 1,05 miljard Zweedse kroon (141 miljoen euro) tegen 314 miljoen kroon vorig jaar.

Forse winstgroei Carlsberg

Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt. Carlsberg schreef het positieve resultaat hoofdzakelijk toe aan verbeterde marktcondities in West-Europa. Het samenwerkingsverband op de Russische biermarkt tussen Carlsberg en de Britse branchegenoot Scottish and Newcastle droeg ook bij aan de bedrijfswinst.

De omzet nam toe met 8 procent tot 19,3 miljard kroon (ruim 2,1 miljard euro). De resultaten lagen boven de verwachtingen van analisten. Carlsberg heeft de vooruitzichten voor de rest van het jaar naar boven bijgesteld.

Reageer op dit artikel