nieuws

Friese Bierbrouwerij gestraft om alcoholpercentage

Café

De rechtbank in Leeuwarden heeft vrijdag de Friese Bierbrouwerij een voorwaardelijke boete van 540 euro opgelegd. In het Us Heit bier van de brouwerij zat niet de vermelde 6 maar bijna 8 procent alcohol, zo bleek bij een controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Friese Bierbrouwerij gestraft om alcoholpercentage

De zaak speelt al bijna drie jaar, omdat het onderzoek van de VWA door de brouwerij ernstig in twijfel werd getrokken. De VWA had het bier namelijk al negentien dagen openstaan voordat het alcoholpercentage gemeten werd. Op die manier zou het bier kunnen zijn gaan doorgisten. De advocaat van de Friese Bierbrouwerij voerde tevens aan dat de VWA niet op alcoholpercentage mag onderzoeken. De autoriteit zou daar niet toe bevoegd zijn.

Reageer op dit artikel