nieuws

Geen bierboycot ‘losgeldgraver

Café

Heineken stopt vooralsnog niet met het leveren van bier aan het Amsterdamse café De Hallen van de geliquideerde kroegbaas Thomas van der Bijl. Van der Bijl verklaarde kort voor zijn dood dat hij 7 miljoen gulden heeft opgegraven in Parijs. Een deel van het geld gold als losgeld om Freddy Heineken en diens chauffeur na hun ontvoering vrij te krijgen.

Geen bierboycot ‘losgeldgraver

Dat meldt de website Quotenet.nl. De site stelt dat Heineken op geen enkele manier zaken wil doen met personen die ook maar iets te maken hebben gehad met de ontvoering van Alfred Heineken in 1983. Eerder brak Heineken met het befaamde Amsterdamse Casa Rosso toen het in 1992 in handen kwam van een beleggingsmaatschappij. Heineken vermoedde dat bij die transactie Cor van Hout en Willem Holleeder waren betrokken.

In Van der Bijls café De Hallen wordt nog gewoon Heineken getapt. ‘Pas als je honderd procent zeker bent dat er een link is tussen een afnemer en de ontvoering, gaan we eens goed nadenken of we de leveranties stop kunnen zetten. Voor die tijd kun je moeilijk op de stoel van de rechter gaan zitten hé?’, aldus woordvoerder Hans Sjouke Koopal op Quotenet.nl.

Reageer op dit artikel