nieuws

‘Geen keurmerk voor darkrooms

Café

Er komt geen keurmerk voor hygiënische darkrooms. Dit zegt de Amsterdamse wethouder Marijke Vos. Uit onderzoek blijkt dat het nogal eens schort aan de hygiëne van de Amsterdamse darkrooms.

‘Geen keurmerk voor darkrooms

In Amsterdam zijn voor zover bekend achttien darkrooms. Die zitten in clubs, bars, sauna’s of seksbioscopen.

De afwijzing van Vos staat in een brief die ze onlangs naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De raad had haar gevraagd te onderzoeken of het een goed idee is om een keurmerk voor darkrooms in te voeren.

Aanleiding voor het verzoek was een rapport van de GGD over darkrooms in Amsterdam. Daaruit bleek dat veel van deze gelegenheden waar homo’s elkaar treffen smerig zijn. Ze waren zichtbaar vies of er was geen gelegenheid om de handen te wassen.

Vos schrijft nu dat de gemeente geen geld heeft voor het invoeren van een keurmerk. Verder is er geen relatie tussen de hygiëne in de ontmoetingsplaatsen en het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen onder homo’s. Die worden immers veroorzaakt door onveilige seks, aldus Vos.

Reageer op dit artikel