nieuws

‘Geen late sluitingstijden bij beëdiging Obama

Café

Aanhangers van Barack Obama die zijn inauguratie als president van de Verenigde Staten op 20 januari tot in de vroege uurtjes willen vieren, hebben waarschijnlijk pech.

‘Geen late sluitingstijden bij beëdiging Obama

Invloedrijke Senaatsleden maken bezwaar tegen een besluit van het stadsbestuur van Washington om kroegen langer alcoholische drank te laten schenken van 17 tot en met 20 januari.

Open tot vijf uur

Normaal gesproken gaat de tap in cafés in de hoofdstad van de VS op doordeweekse dagen om 02.00 uur dicht en in het weekeinde om 03.00 uur. Rond de beëdiging van Obama mogen kroegeigenaren tot 05.00 uur sterke drank serveren.

Bezorgd

Volgens schattingen hebben vier miljoen mensen plannen om de stad te bezoeken. De Democratische senator Dianne Feinstein, voorzitter van de Congrescommissie voor Inaugurele Ceremonies, is bang dat de politie straks de veiligheid niet kan garanderen omdat ze het te druk heeft met andere zaken. ‘We zijn zeer bezorgd over dit plan.’

Reageer op dit artikel