nieuws

Geen ruimere sluitingstijden horeca Amsterdam

Café

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam gaat de sluitingstijden voor de horeca niet verruimen. Het college denkt dat meer politie nodig is voor het handhaven van de orde als bedrijven langer open mogen en die inzet is niet beschikbaar.

Geen ruimere sluitingstijden horeca Amsterdam

Dat schrijft het Parool, dat zich baseert op de door de burgemeester geschreven Horecavisie 2011-2014. In overleg met de politie heeft Van der Laan besloten de huidige situatie in stand te laten. Voor gewone cafés betekent dit dat ze op werkdagen om 01.00 uur moeten sluiten en in het weekeinde om 03.00 uur.

De collegepartijen PvdA, VVD en D66 hebben in het coalitieakkoord laten opnemen dat het stadsbestuur de openingstijden zou verruimen op voorwaarde dat er genoeg politie is voor handhaving van de openbare orde. Het besluit was het gevolg van kritiek ‘op de vertrutting van de stad’.

Van der Laan zoekt nog steeds naar tijdelijke locaties voor 24-uurshoreca. Deze moeten buiten de traditionele uitgaansgebieden liggen en mogen geen geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaken. De gemeente is ook aan het kijken naar de mogelijkheden voor nachtzaken om één dag per maand langer open te blijven.

Verder is besloten dat ondernemers bij goed gedrag een vergunning krijgen voor vijf jaar, in de huidige situatie is dat nog drie jaar.

Reageer op dit artikel