nieuws

Geen versoepeling rookverbod

Café

Het Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Hartstichting en Stivoro hebben het CDA vrijdag opgeroepen zijn standpunt over versoepeling van het rookverbod in te trekken.

Geen versoepeling rookverbod

Het dagelijks bestuur van de partij steunde deze week een voorstel van een Brabantse afdeling om kleine horecaondernemers in de grensgebieden tegemoet te komen. Bezoekers zouden op grote schaal uitwijken naar bijvoorbeeld België, omdat de rookregels in horecazaken daar soepeler zijn.

Het CDA houdt dit weekend een partijcongres waar deze kwestie wordt besproken.

De gezondheidsfondsen maken zich grote zorgen over de CDA-opvatting. Ze vragen zich af waarom personeel van horecazaken in grensgebieden wel blootgesteld zou mogen worden aan rook, terwijl dat elders in het land niet mag. Ze zijn bang dat met de uitzondering voor grensgebieden de deur wordt opengezet naar verdere versoepeling van het rookverbod.

Reageer op dit artikel