'Gekraakt' Het Pakhuis gaat weer open

'Gekraakt' Het Pakhuis gaat weer open

Het bekende Groningse horecabedrijf Het Pakhuis gaat weer open. Eind mei moet het voormalige bedrijf van Sjoerd Kooistra, waar tot voor kort krakers bivakkeerden, weer één van de parels worden van de Groningse horeca.

Het in verval geraakte pand wordt op dit moment volledig verbouwd. Het bedrijf krijgt frisse, lichte kleuren. Vanaf 27 mei zal het horecabedrijf dagelijks open zijn van 17.00 uur.

Dat laat Henriette IJzelenberg weten. IJzelenberg is één van de initiatiefnemers om Het Parkhuis weer nieuw leven in te blazen. Ze runt het bedrijf verder met Hendrik Linnewiel en kok Marco Haan.

Tot voor kort zaten er krakers in het pand van eigenaar Sjoerd Kooistra. De krakers vertrokken toen IJzelenberg en Linnewiel de huurovereenkomst toonden, zo laat IJzelenberg weten.

Het Pakhuis was jarenlang een begrip in Groningen. De nieuwe huurders gaan het bedrijf op dezelfde voet voortzetten. Dat betekent dat op de kaart de alom bekende spareribs en steurgarnalen prijken.

Zie ook:
Panden Sjoerd Kooistra gekraakt