nieuws

Geluid disco maximaal 100 decibel

Café

De maximale geluidssterkte in discotheken moet 100 decibel zijn. Dat vindt ChristenUnie-Kamerlid Voordewind. Voordewind roept minister Klink van Volksgezondheid en Rouvoet van Jeugd en Gezin op om wettelijke maatregelen te nemen.

Geluid disco maximaal 100 decibel

‘Het verzoek aan de uitgaansbranche zelf in te grijpen, heeft niet gewerkt. Dus moeten we een strakker regime gaan opleggen’, aldus Voordewind in De Telegraaf.

Het kamerlid doet zijn uitspraak uit angst voor gehoorschade bij jongeren. Naast het verzoek om het aantal decibellen in discotheken aan banden te leggen, wil Voordewind ook dat de ministers aan de bel trekken bij fabrikanten van mp3-spelers.

Voordewind: ‘Naast de wettelijke bescherming van het personeel moeten we ook eindelijk het uitgaanspubliek gaan beschermen om dit sluimerende probleem voor de volksgezondheid op te lossen’.

Reageer op dit artikel