nieuws

Gerhard Sannes van De Kachel op Schotse rookconferentie

Café

Gerhard Sannes van rookkroeg De Kachel in Groningen is gevraagd om in het buitenland te spreken op een congres over het rookverbod. Het gaat om een congres in Schotland. Schotse horecazaken willen het liefst het Nederlandse beleid ten aanzien van roken in de horeca.

Gerhard Sannes van De Kachel op Schotse rookconferentie

Sannes was met zijn café De Kachel de afgelopen jaren regelmatig in het nieuws vanwege de juridische strijd tegen het rookverbod. Die publiciteit is niet onopgemerkt gebleven in het buitenland, met de uitnodiging om naar Schotland als gevolg.

In Schotland zijn de afgelopen vijf jaar ruim zevenhonderd pubs verdwenen. De sluiting van de cafés wordt door de eigenaren voor grotendeel toegeschreven aan het rookverbod in Schotland. In Schotland is Sannes uitgenodigd om te vertellen over zijn langdurige strijd tegen het overheidsbeleid.

Reageer op dit artikel