nieuws

Gerommel om horeca in Terneurzer Nieuwstraat

Café

De toekomst van stapgebied Nieuwstraat in het Zeeuwse Terneuzen roept steeds meer discussie op. De horecaondernemers plaatsen kritische kanttekeningen bij de plannen van de gemeente om cafés en andere horecazaken te weren uit het zuidelijke deel van de straat.

Gerommel om horeca in Terneurzer Nieuwstraat

De gemeente, de woonstichting en een ondernemerskoepel willen meer diensten en appartementen in dat deel van de straat, en zien niets in horeca, meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant.

De Nieuwstraat was ooit hét uitgaanscentrum van Terneuzen, maar is nu al jaren een zorgenkind. Horecaondernemers vinden dat de kwaliteit van de cafés en eetgelegenheden voldoet, maar in de Binnenstadsvisie wordt vastgesteld dat die voor verbetering vatbaar is.

‘Ik vind dat bijna een belediging voor de hardwerkende ondernemers, die een kwalitatief prima product leveren’, zegt Bastiaan van Buel van de Irish Pub in de PZC. Hij en collega’s geven toe dat het in de uitgaansstraat allemaal best wat bruisender mag. Ook een slecht draaiende bioscoop blijkt niet dat extraatje te bieden, waarop was gehoopt.

De ondernemers zijn daarnaast niet bijster gelukkig met het plan om de horeca uit het zuidelijk deel te verbannen ten faveure van een dienstenboulevard met kleine ondernemingen in de dienstensector. De ondernemerskoepel de gemeente en woningbouwvereniging Clavis beschouwen dat als een opwaardering van het gebied. Van Buel en de zijnen moeten dat nog zien. ‘Zo makkelijk is het niet om goedlopende zaken te sluiten. Wat moet je trouwens van zo’n boulevard verwachten?’

Reageer op dit artikel