nieuws

Geruchten over grote bierfusie

Café

De aandelenkoersen van bierbrouwers waren donderdag volop in beweging. Aanleiding was een bericht in een Braziliaanse krant over verkennende gesprekken over een fusie tussen twee van de grootste brouwerijen ter wereld, InBev en Anheuser-Busch.

Geruchten over grote bierfusie

Het bericht verscheen donderdag vroeg in de middag in de media en zorgde direct voor stijgingen van de koersen. InBev in België zag zijn beurswaarde met 9,75 procent toenemen, terwijl in Amsterdam het aandeel Heineken een plotselinge plus van 3,4 procent noteerde.

InBev ontstond door het samengaan van het Belgische Interbrew met het Braziliaanse Anbev. Anheuser-Busch is het bedrijf achter het Budweiser-bier. De onbevestigde gesprekken passen in de trend van een snelle wereldwijde concentratie in de bierbranche.

Zie ook:
Staking in brouwerij Hoegaarden

Reageer op dit artikel