nieuws

Gesprek KHN en KHO na uithaal over rookverbod

Café

Een gesprek tussen directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Ton Wurtz van de stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer (KHO) heeft de ergste kou tussen de twee organisaties uit de lucht gehaald.

Gesprek KHN en KHO na uithaal over rookverbod

Deze week spraken Van der Grinten en Wurtz elkaar. De conclusie van het half uur durende telefoongesprek was dat zowel KHN als KHO zich onverminderd blijven inzetten voor de belangen van de horecaondernemers die disproportioneel worden getroffen door het rookverbod, zo laat KHN weten.

Aanleiding voor het gesprek was de uitlating van KHO over KHN. KHO noemde de houding van KHN in de rookdiscussie ‘laffe draaikonterij’, nadat KHN repte blij te zijn met de uitspraak van de rechter in de rechtszaak tegen café Victoria in Breda.

‘Als branchevereniging en KHO hebben we een gemeenschappelijk belang en bereiken die op ieder onze eigen manier. Wij hebben verschillende onderzoeken laten doen die ook door KHO beschikbaar zijn, en ook de rechter in Breda heeft daarvan gebruik gemaakt’, zegt Van der Grinten.

Ton Wurtz: ‘Tijdens het gesprek heeft Van der Grinten aangegeven, evenals KHO, zich in te zetten voor de groep horecaondernemers die disproportioneel worden getroffen door het rookverbod in de horeca. We concluderen dus een gemeenschappelijk belang. Wat ons betreft een goed uitgangspunt voor een vervolggesprek’.

Reageer op dit artikel