nieuws

Getuigenverzoek caféontvoerder afgewezen

Café

In de zaak rond de gijzeling van een Almelose wethouder en vier ambtenaren door horecaondernemer Ahmet O. worden geen nieuwe getuigen gehoord. De rechtbank in Almelo heeft een verzoek hiertoe van advocaat Cees Korvinus vrijdag afgewezen.

Getuigenverzoek caféontvoerder afgewezen

Korvinus, die begin dit jaar de zaak heeft overgenomen van advocaat Jan-Hein Kuijpers, wilde onder anderen enkele ambtenaren van de gemeente Almelo als getuigen oproepen. Uit hun verklaringen zou moeten blijken dat de gemeente de familie O. wel degelijk de indruk had gegeven dat zij een grand café in het centrum van Almelo mocht openen.

O. stak op 16 juni vorig jaar zijn horecazaak in brand en gijzelde vervolgens een wethouder plus vier ambtenaren op het Almelose gemeentehuis. Hij zou tot zijn daad gekomen zijn uit woede over de wijze waarop de gemeente zijn vergunningaanvragen behandelde.

Op 9 en 10 juni komt de zaak voor. Ook de zaak tegen de zoon van O., die verdacht wordt van wapenbezit, wordt dan behandeld.

Reageer op dit artikel