nieuws

Gewaarschuwde bedrijven deze week gecontroleerd

Café

Horecabedrijven die eerder zijn gewaarschuwd voor het niet naleven van de nieuwe rookwet, kunnen deze week controles verwachten van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA). Bij overtreding van de wet volgt een boete van driehonderd euro.

Gewaarschuwde bedrijven deze week gecontroleerd

De VWA gaat vanaf vandaag opnieuw langs bij 127 horecazaken waar controleurs van de VWA eerder overtredingen constateerden. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Wanneer er het horecabedrijf weer wordt gerookt, dan volgt een boete van driehonderd euro. Bij elke nieuwe overtreding verdubbelt de boete.

Afgelopen weekend deelde de VWA de eerste boetes uit. Eén van de eerste slachtoffers van het nieuwe rookbeleid was café De Lindeboom in Alkmaar. Dit café kreeg landelijke bekendheid door zich te dopen tot kapel van de Rokerskerk.

Reageer op dit artikel