nieuws

Gids voor horeca getroffen door Noord-Zuid lijn

Café

De gemeente Amsterdam heeft een gidsje gemaakt waarin 300 bedrijven staan die worden getroffen door de bouwwerkzaamheden van de Noord-Zuid metrolijn. In het gidsje staan onder meer Restaurant Vis aan de Schelde van chef-kok Michiel Deenik, de vestiging van de Coffee Company aan de Ferdinand Bolstraat en Nachtcafé Mazzeltov.

Gids voor horeca getroffen door Noord-Zuid lijn

Iris Waals van de Coffee Company in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat heeft het eerste exemplaar van ‘Ontdek de Noord/Zuidlijn’ in ontvangst genomen. Ze kreeg het boekje uit handen van wethouder Hans Gerson.

Nachtcafé

Onder de bedrijven zijn hotels aan het Damrak, Restaurant Vis aan de Schelde van chef-kok Michiel Deenik, Lunchroom Etenstijd, Café de Gelachkamer, Nachtcafé Mazzeltov, Café Mulder, Café Nero en de broodjesformule Panini aan de Vijzelgracht’, maar er staan nog veel meer bedrijven in, zegt Esther Hesp, coördinator projectbegeleiding Noord/Zuidlijn.

Bouwoverlast

Wethouder Gerson: Het gidsje haalt de bedrijven achter de bedekking van de bouwhekken weg en zet ze voor even in het zonnetje. En dat hebben ze wel verdiend. Het maakt de bouwoverlast natuurlijk niet goed, maar zie het als een attentie. Juist in de drukke tijd voor kerst is wat extra aandacht voor de ondernemers langs de Noord/Zuidlijn welkom.’

Reageer op dit artikel