nieuws

Glazen huis niet in Amersfoort

Café

Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam of Tilburg. Binnen twee weken wordt bekend in welke van deze steden eind dit jaar het Glazen Huis van 3 FM te staan. Eén van de kanshebbers, Amersfoort, valt af.

Glazen huis niet in Amersfoort

Tien steden, waaronder Amersfoort, hadden hun nominatie en motivatie ingestuurd om gastheer te mogen zijn van de Serious Request actie van 2009. Dat het aan de Keistad voorbij gaat, ligt volgens communicatiemanager Bart de Voogd van 3FM niet zozeer om wat de stad niet heeft gedaan, maar wel om wat andere steden beter hebben gedaan.

‘Amersfoort heeft op het laatste moment gevraagd mee te mogen doen. Ze hadden daardoor heel weinig tijd. Ik ben onder de indruk gekomen van de snelheid waarmee ze in die korte tijd plannen hebben gemaakt’, zegt De Voogd in het AD.

Short-list

Volgens De Voogd is één van de criteria om gastheer van het Glazen Huis te zijn dat het project breed gedragen wordt door de stad. ‘De vijf steden die nu op de short-list staan kwamen met uitgewerkte plannen, waar het midden- en kleinbedrijf en de horeca betrokken waren.’ Binnen twee weken moet bekend worden in welke stad het Glazen Huis komt te staan.

Recent werd bekend dat het Glazen Huis een ware goudmijn is voor de middenstand. In Breda, waar in december het Glazen Huis stond, leverde dit maar liefst 4 miljoen euro extra omzet op voor horeca en middenstand. Dit dankzij de tweehonderdduizend bezoekers die op het evenement afkwamen.

Tijdens Serious Request maken drie DJ’s van 3 FM zes dagen lang continu radio vanuit het Glazen Huis. Met hun actie halen ze geld op voor het goede doel. Zelf eten ze niet in de periode dat ze in de glazen constructie aan het werk zijn.

Reageer op dit artikel