nieuws

Goede zomer zorgt voor meer omzet aan strand

Café

De strandpaviljoenhouders in Nederland kunnen terugkijken op een ‘goed zomerseizoen’. Vooral door een groot aantal dagen met zon, konden de ondernemers gemiddeld 15 procent meer omzet maken dan vorig jaar, weet voorzitter Paul Zonneveld van de Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeekust (NVSN).

Goede zomer zorgt voor meer omzet aan strand

‘Qua weerbeeld was het geweldig deze zomer. Daardoor kwamen heel wat meer mensen naar het strand in vergelijking met vorig jaar. Wat dat betreft, hebben we niks gemerkt van de recessie’, vertelt Zonneveld. Wel nam het aantal bedrijfsfeestjes met gemiddeld 10 procent af. ‘Maar dat lijkt me logisch. Je gaat niet feesten als het slecht gaat met je bedrijf.’

Het viel de voorzitter en de zijnen op dat er relatief toch veel Belgen en Duitsers aan de kust waren deze zomer. ‘Ook op de Waddeneilanden was het druk met vooral veel Duitsers’, aldus Zonneveld. Daarnaast waren er volgens hem relatief meer Fransen en Italianen naar de Nederlandse kust gekomen.

Ondertussen blijven de strandpaviljoenhouders proberen hun inkomen te vergroten omdat volgens Zonneveld de kosten blijven toenemen. Veel strandpaviljoenhouders zijn de kwaliteit aan het verbeteren om zo meer te kunnen doen. ‘Dat moet wel, want de regelgeving wordt steeds strenger en dat brengt extra kosten met zich mee. We moeten daardoor wel zoeken naar mogelijkheden om het inkomen te vergroten.’

Reageer op dit artikel