nieuws

Gouwe Peuk Award voor Queen’s Head

Café

Café The Queen’s Head aan de Zeedijk in Amsterdam heeft De Gouwe Peuk Award gewonnen voor de aantrekkelijkste rookruimte van de stad in de categorie cafés. De jury prees het uitzicht op het water en ‘de geweldige afzuiging’.

Gouwe Peuk Award voor Queen’s Head

Homocafé The Queens Head kreeg de Award op Wereld anti rook-dag – 31 mei – uitgereikt.

Onder andere tatookoning Henk Schiffmacher had zitting in de jury. De rookruimte van de Zeedijkse kroeg heeft prachtig uitzicht op het water. Volgens de jury heel wat anders dan de gemiddelde rookruimte. ‘Dit is vaak niet meer dan een stoelenopvang voor daklozen waarbij onder felle tl-balken gebruikers bijeen worden gedreven om hun lusten te bevredigen,’ zegt juryvoorzitter Michiel Eijsbouts. Eijsbouts is van ‘De Universele Rokerskerk van God’.

Club Trouw

Club Trouw aan de Wibautstraat won in de categorie clubs. Hier zijn de pluspunten: ‘de ventilatie, de openheid, het mooie roze licht en het ruige minimalistische karakter van de rookruimte’. Langs de dansvloer is een iets hoger gelegen lange ruimte. De rokers worden door een glazen wand gescheiden van de dansvloer.

Reageer op dit artikel