nieuws

Grolsch-familie slachtoffer zwendel

Café

Leden van de Grolsch-familie zijn het slachtoffer geworden van zwendel. Het gaat om Annick en Truce de Groen, telgen van de ondernemersfamilie achter de bierbrouwer.

Grolsch-familie slachtoffer zwendel

De zusters De Groen hebben nog geld tegoed van een Russische ondernemer die een bedrijfspand huurde van de vrouwen in Utrecht. De man is echter spoorloos verdwenen, terwijl hij nog een fikse huurachterstand heeft. Dat bevestigt advocaat Hans Mathijsen van de Grolsch-zusters tegen FEM Business.

De zussen de Groen, die vorig jaar hun belang in Grolsch verkochten aan SAB Miller, verhuurden hun pand aan Conon. ‘Dat bedrijf zou in Nederland tweedehands witgoed opkopen, en het naar het Oostblok exporteren’, aldus Mathijsen.

‘Maar de huur bleef onbetaald. In het pand is bovendien een enorme puinhoop achtergelaten, zoals een voorraad oude ijskasten, fornuizen en centrifuges. Naast de gederfde huurpenningen moet de schade worden hersteld.’ De zussen claimen volgens hun advocaat ‘een kleine ton’.

De rechter heeft de claim ondertussen toegewezen en de zussen lieten beslag leggen bij Conon. Toch is het onwaarschijnlijk dat zij nog geld tegemoet kunnen zien. ‘Ook op zijn Russische adres kon de directeur niet worden achterhaald. Ik vermoed dat wij naar het geld kunnen fluiten’, aldus Truce de Groen.

Reageer op dit artikel