nieuws

Grolsch krijgt schuld van sluiting De Waag Hilversum

Café

Café De Waag in Hilversum sluit haar deuren. De Waag, dat al zo’n 130 jaar bestaat, is een begrip in de regio volgens de krant De Gooi- en Eemlander. De horecalocatie heeft zich failliet laten verklaren en staat nu te koop.

Grolsch krijgt schuld van sluiting De Waag Hilversum

Eigenaar Duncank Hulscher wijst brouwer Grolsch aan als medeschuldige. Hij zegt in de Gooi- en Eemlander: ‘De ellende begon toen brouwer Grolsch vorige week woensdag liet weten de onderhandelingen met ons definitief te stoppen.

Ze waren erop uit dat ik alle risico’s zou lopen en zij helemaal niks. Zo werken alle grote brouwers, niet alleen Grolsch. Toen hebben we besloten om vrijdag zelf ons faillissement aan te vragen. Wij hebben niets, maar ook Grolsch zit met lege handen.’

Failliet

Eigenaren Duncan Hulscher en Erik Ursem gaven eerder aan dat ze de exploitatie niet meer rond kregen. ‘Het was water naar de zee dragen. Op zich een goed lopende onderneming, maar er moet nog zoveel gebeuren aan verbouwingen en aanpassingen aan het hotel. Daar kwam het rookverbod en de crisis overheen.’

Hulscher is er van overtuigd dat nog meer cafés in het Hilversumse zullen sluiten. ‘Wij zijn de eerste van een serie. Ik weet van collega’s elders in deze omgeving dat er tussen nu en twee weken nog een aantal cafés omvalt. Ik houd het minimaal op een stuk of zes. Ze hebben allemaal de grens bereikt.’

Reageer op dit artikel