nieuws

‘Grolsch parel op beursvloer in 2007

Café

Bierbrouwer Grolsch, biotechnologiebedrijf Crucell en fabrikant van navigatiesystemen TomTom worden de beursparels van volgend jaar. Dat voorspelde Iris, het researchinstituut van Rabobank en Robeco, donderdag tijdens een bijeenkomst over beleggen in 2007.

‘Grolsch parel op beursvloer in 2007

Iris verwacht veel van een distributieovereenkomst die Grolsch heeft gesloten met Anheuser Busch. De onderzoekers denken dat de bierbrouwer ruimte heeft voor een flinke dividendverhoging.

De koersen van de drie aandelen kunnen wat Iris betreft omhoog. TomTom zou een kwart meer waard moeten zijn, Grolsch bijna 40 procent en Crucell zelfs meer dan 60 procent. Iris heeft de drie bedrijven eruit gepikt op basis van hun economische potentie. Bij de selectie is geen rekening gehouden met de kans dat een bedrijf een overnameprooi is.

Zie ook:

Grolsch schuwt lonkend Budweiser niet

Reageer op dit artikel