nieuws

Grolsch vernieuwt ook de beugelfles

Café

Eind april vervangt Grolsch de bekende bruine beugelfles door een modern vormgegeven en groene variant. Nederland heeft de primeur maar de fles zal wereldwijd worden geïntroduceerd.

Grolsch vernieuwt ook de beugelfles

Dik een jaar nadat het aloude bruine ‘pijpje’ werd vervangen door een eigentijdse groene fles, vervangt Grolsch nu ook de bekende beugelfles.

De fles die volgens de brouwerij in zijn 111-jarige bestaan is uitgegroeid tot het boegbeeld van de brouwerij wordt ook groen en moet, volgens Grolsch, ‘Het icoon van de brouwerij weer de moderne status geven die het verdient.’

De nieuwe beugelfles oogt slanker doordat hij iets hoger en smaller is dan het huidige ontwerp. Daarnaast zorgen de afgeplatte zijkanten ervoor dat de beugel goed in de hand ligt.

Wel zijn de karakteristieke vorm en beugelsluiting behouden, waardoor de consument het typische plopgeluid niet hoeft te missen bij het openen van de fles.

Volgens bestuursvoorzitter Ab Pasman biedt de nieuwe beugelfles de mogelijkheid de eigenwijze kijk op bier van de brouwerij in de toekomst wereldwijd te waarborgen. ‘De beugel staat synoniem voor het unieke, eigenzinnige waar Grolsch als merk voor staat. Met de introductie van het nieuwe groene ‘pijpje’ eind 2006 en nu met de nieuwe beugel wordt aan onze merkwaarden definitief ‘eigentijds’ toegevoegd. Hierdoor wordt ons bier aantrekkelijker voor een jongere doelgroep.’

Reageer op dit artikel