nieuws

Groningen wil politieteam voor horeca

Café

In navolging van Arnhem komt er in Groningen ook een openbaar orde team (OOT). Het OOT surveilleert zichtbaar in uitgaansgebieden en werkt nauw samen met horecaondernemers, justitie, gemeente, parketpolitie en marechaussee.

Groningen wil politieteam voor horeca

Het OOT in Arnhem startte in 2009. Volgens het OOT is het aantal incidenten in het Arnhemse uitgaanscentrum de laatste tijd gedaald. Door het bewezen succes gaat Groningen nu ook starten met politieteams die in opvallende kledij toezicht houden in uitgaansgebieden.

Verder hebben Eindhoven en Zandvoort interesse getoond om openbare orde teams op te zetten. In Arnhem bestaat het OOT uit vier vaste teams die rouleren. Ze grijpen in bij opstootjes om verdere problemen te voorkomen.

Reageer op dit artikel