nieuws

Grote brouwerij voor Brabants topcafé

Café

Jan en Mieke van Kollenburg van café Bar Le Duc in ’s Hertogenbosch, nummer 90 in de Café Top-100, starten een grote brouwerij. Begin september opent Stadsbrouwerij van Kollenburg haar deuren.

Grote brouwerij voor Brabants topcafé

Van Kollenburg brouwde al eigen huisbieren voor hun topcafé aan de Korenbrugstraat. Daar komt nu een grote brouwerij, genaamd Stadsbrouwerij van Kollenburg, bij. Diverse horecazaken in Den Bosch, waaronder cafés en restaurants, willen het bier afnemen.

‘Het gaat om een vijfhonderd liter brouwerij. We zijn op veel beurzen geweest en hebben veel brouwerijen in het buitenland bezocht. Van alle goede dingen die we hebben gezien, hebben we een brouwerij laten maken in Hongarije’, aldus Van Kollenburg.

De brouwinstallatie is begin juli geplaatst in een aangekocht pand in de Kruisstraat. Daarvoor beschikte Bar Le Duc over een kleine eigen brouwerij in de kelder van het café. Dinsdag 4 september opent burgemeester Rombouts de nieuwe brouwerij officieel.

Ondanks de elf afzetpunten die de brouwerij nu al heeft en die alleen maar zullen toenemen, gaat het Van Kollenburg niet om de hoeveelheid bier. ‘Het gaat om kwaliteit. Daarmee willen we ons onderscheiden. Bulk wordt al voldoende gebrouwen. We gaan ook een nieuw bier brouwen. Waarschijnlijk gaat het Ome Jan heten’, aldus Van Kollenburg, doelend op de twee andere eigen bieren ’t Kolleke Oude Jan en ’t Kolleke Jonge Jan.

Reageer op dit artikel