nieuws

Grote politie-inval in Arnhems café

Café

De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de helft van de bezoekers van een café aan het Jansplein in het stadscentrum aangehouden. De kans bestaat dat de politie vaker invallen van dergelijke omvang uitvoert.

Grote politie-inval in Arnhems café

De politie hield een onverwachte controle in de zaak, omdat er de laatste tijd nogal veel in de omgeving van het Jansplein is gevochten, waarbij meer dan eens vuurwapens in het spel waren, aldus een woordvoerster.

Vijf cafébezoekers hadden een flinke hoeveelheid harddrugs bij zich. Zij zijn in verzekering gesteld. Vier anderen beschikten over softdrugs. Negen mensen konden geen identiteitsbewijs tonen. Zeventien mensen mochten na fouillering de zaak verlaten. Er zijn geen wapens aangetroffen. Politie en justitie bekijken of de onverwachte controle nog eens wordt herhaald.

Reageer op dit artikel