nieuws

Gulpener stopt met verhogen bierprijs

Café

De Gulpener Bierbrouwerij zal in 2009 de prijzen voor het bier niet meer verhogen. Onverwachte accijnsverhogingen daargelaten. Dit garandeert directeur John Halmans zijn afnemers in een open brief die deze week in Misset Horeca staat.

Gulpener stopt met verhogen bierprijs

Nadat twee weken geleden de relaties van de brouwer al werden ingelicht volgde deze week de rest van de branche. In een ‘open brief’ in Misset Horeca garandeert Gulpener dit jaar de prijzen voor haar bier niet meer te verhogen.

‘Ik heb echt tientallen reacties op mijn bureau liggen van relaties die aangeven blij te zijn met ons initiatief’, zegt directeur John Halmans. ‘Veel relaties zitten toch in de problemen. Het is een moeilijke markt, en dan moet je samen optrekken. Je zit toch allebei in hetzelfde schuitje.’

Revolutie

Volgens Halmans compenseren met name de grote brouwers het afzetverlies in de horeca met een prijsverhoging. ‘Maar dat vinden wij niet langer de goede manier. Als er geen kostenverhogende factoren zijn gaan wij de prijs van het bier niet verhogen. Ook niet voor de ondernemers die in een pand van ons zitten of op een andere manier en verplichting hebben aan de brouwerij. Dit is een soort revolutie in denken.’

De directeur ontkent dat de open brief slechts bedoeld is om reclame te maken voor zijn merk. ‘Dit is geen eenmalige actie. We zullen de bierprijs voortaan blijven toetsen aan de omstandigheden. En zolang er geen prijsverhogende factoren zijn die we niet zelf in de hand hebben zullen we de prijs niet verhogen.’

Reageer op dit artikel