nieuws

Haagse horeca let op overmatig drankgebruik

Café

De gemeente Den Haag gaat samen met de Haagse horeca de strijd aan tegen overmatig drankgebruik. Volksgezondheidswethouder Bert van Alphen (GroenLinks) geeft donderdag het startschot voor de alcoholmatigingscampagne in de horeca waarin ‘Drink met mate en schenk verantwoord’ centraal staat.

Haagse horeca let op overmatig drankgebruik

Medewerkers van Haagse cafés krijgen cursussen om problematisch drinkgedrag of beginnende alcoholverslaving vroeg te herkennen. Dit maakt snelle doorverwijzing naar hulpverlening mogelijk, aldus de gemeente.

Met de campagne wil de gemeente Hagenaars die uitgaan bewust maken van de nadelige effechten van te veel drank. Volgens de wethouder is een biertje of wijntje op zijn tijd prima ,,maar te veel drinken wordt steeds normaler”.

Volgens de gemeente is de samenwerking tussen Den Haag en de horeca uniek in Nederland.

Reageer op dit artikel