nieuws

Haarlems café Brinkmann met sluiting bedreigd

Café

Eén van Haarlems bekendste horecagelegenheden, Grand Café Brinkmann, dreigt binnenkort de deuren te moeten sluiten op basis van de wet Bibop. Het bedrijf wordt vermoedelijk gebruikt voor criminele praktijken.

Haarlems café Brinkmann met sluiting bedreigd

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem heeft de drank- en horecavergunning van de exploitant van Brinkmann per direct ingetrokken, na een onderzoek van het door Schneiders ingeschakelde landelijke bureau Bibob. Dat bureau koestert ernstige verdenkingen tegen de ondernemer, meldt het Haarlems Dagblad.

De uitbater van Brinkmann wordt ervan verdacht te sjoemelen met de boekhouding van het zeer bekende café aan de Grote Markt. Hij is onlangs veroordeeld wegens belastingontduiking. De Brinkmann-exploitant zou werknemers zwart hebben uitbetaald, door bedrijfsinkomsten af te romen.

De ondernemer krijgt van de gemeente enkele weken de tijd om zijn bedrijf te verkopen. Als hij dat niet doet, zal de gemeente hem tot sluiting dwingen.

Frans Baars, regiovoorzitter van Koninklijk Horeca Nederland reageert geschokt, volgens het Haarlems Dagblad net als veel Haarlemse collega’s: ‘Als het op waarheid berust, vind ik het in en in triest. Ik ben geschokt. Het is niet goed te praten als iemand fraudeert, maar dat is iets dat meer ondernemers doen’, aldus Baars in die krant.

Reageer op dit artikel