nieuws

Haarlemse horeca in protest tegen straatmuzikanten

Café

Horeca-ondernemer Paul Zonneveld, eigenaar van Proeflokaal In den Uiver in het centrum van Haarlem, is een actie begonnen tegen Roemeense muzikanten die volgens hem zijn gasten veel overlast bezorgen. Vier collega’s volgen hem.

Haarlemse horeca in protest tegen straatmuzikanten

‘De muzikanten zijn opdringerig, geven onze gasten commentaar wanneer ze niets geven of nemen het geld mee dat als fooi op de tafels wordt achtergelaten. Ook spelen ze eentonige muziek. Mensen verlaten de terrassen daardoor eerder.’

Protest horeca

Paul Zonneveld heeft daarom zelf verbodsboden gemaakt met daaronder in het Roemeens de tekst ‘Verboden te spelen zonder vergunning’ en ‘Verboden te bedelen’. Hij heeft het bord ook aan collega’s aangeboden. Vier daarvan hebben het ook opgehangen, te weten El Pincho, Stempels, Cafe Koops en De Gouverneur.

Politie optreden

‘Wanneer de muzikanten weer verschijnen, hoeven we alleen maar naar het bord te wijzen’, aldus Zonneveld. Hij wil met zijn actie het college van B&W van Haarlem activeren om de plaatselijke regels aan te passen zodat de politie op kan treden tegen muzikanten zonder vergunning.

Reageer op dit artikel