nieuws

Hammerstein: ‘Imperium Kooistra stort niet in

Café

Oscar Hammerstein, de advocaat van Sjoerd Kooistra, verwacht dat het imperium van de overige week zelfmoord gepleegde horecatycoon overeind blijft. Hammerstein denkt aan het splitsen of verkopen van het bedrijf. Sjoerd Kooistra is afgelopen weekend in besloten kring begraven.

Hammerstein: ‘Imperium Kooistra stort niet in

‘Het was een onemanshow, die kan een ander niet voortzetten’, zegt Hammerstein in Het Parool over de toekomst van Plassania en allerlei bv’s behorende bij het imperium van Sjoerd Kooistra.

‘Het kan best zijn dat het bedrijf gesplitst wordt of verkocht, in elk geval is verdere groei uitgesloten, zal ik maar zeggen’, aldus Hammerstein.

Heineken

De broer van wijlen Sjoerd Kooistra, Klaas Kooistra, denkt er heel anders over. Hij vreest een ineenstorting van het imperium. In De Volkskrant zegt Klaas Kooistra dat de boel als een kaartenhuis in elkaar stort en dat iedere eigenaar vermoedelijk een voorstel zal krijgen.

Volgens raadsman Hammerstein neemt Heineken een sleutelpositie in als huurder van 41 Kooistracafés, als grote schuldeiser, als pandhouder van de inventaris en als hypotheekverstrekker tot een bedrijf van 55 miljoen euro.

Sjoerd Kooistra

Sjoerd Kooistra werd afgelopen weekend in besloten kring begraven op een niet nader gespecificeerde plaats. Kooistra had een lijst achtergelaten met mensen die welkom waren op zijn begrafenis. De afscheidsbijeenkomst was in villa Rozendal op zijn landgoed in Ubbergen afgelopen weekend.

Volgens De Telegraaf heeft Kooistra in de maand voor zijn zelfmoord zijn levensverhaal opgeschreven. Niemand van zijn familie of vrienden zou hiervan hebben afgeweten. Kooistra zou zijn levenswerk hebben achtergelaten voor zijn partner Dick Loorbach. Ook zou hij instructies hebben achtergelaten voor zijn drie huishoudsters.

Reageer op dit artikel