nieuws

Heineken baalt van bieruitspraken KHN

Café

Heineken heeft het gehad met uitspraken van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) over bierprijzen van de brouwers. ‘Als Jeu Claes roept dat de prijs omlaag moet, zegt hij dus eigenlijk dat hij zijn leden met verlies wil laten verkopen’.

Heineken baalt van bieruitspraken KHN

Horecadirecteur Ronald den Elzen van Heineken Nederland is het vingerwijzer van KHN beu. In het Algemeen Dagblad haalt hij uit naar KHN en richt daarbij zijn pijlen vooral op Jeu Claes.

‘Het is puur een kwestie van kosten die we moeten maken om de horeca te bedienen. als een horecaondernemer net zoveel afneemt als bijvoorbeeld Albert Heijn, tegen hetzelfde serviceniveau krijgt hij ook dezelfde prijs. Sommige supermarkten verkopen Heineken-bier met een negatieve marge’, aldus Den Elzen in het AD.

Den Elzen vervolgt: ‘Als Jeu Claes roept dat de prijs omlaag moet, omdat dit ook bij supermarkten kan, zegt hij dus dat hij zijn leden met verlies wil laten verkopen en tienduizenden ontslagen op de koop toe neemt’.

Claes stelde enkele weken geleden in het tv-programma Zembla dat bierbrouwers een ondoorzichtig prijsbeleid voeren. In een reactie op de uitlatingen van Den Elzen zegt Claes dat de afleverprijs van bier ‘gewoon naar beneden moet’. Ook meent Claes dat de belevering aan de horeca waarschijnlijk efficiënter kan.

Zie ook

Reageer op dit artikel