nieuws

Heineken betaalt miljoenen aan ex-topman

Café

Ex-Heineken-topman Thony Ruys is bij zijn vertrek vorstelijk beloond, naar nu blijkt. Vanaf zijn aftreding in oktober vorig jaar kreeg hij doorbetaald tot 20 april. Verder krijgt Ruys een flinke afkoopsom.

Heineken betaalt miljoenen aan ex-topman

Dat meldt FEM Business, die zich baseert op het onlang gepubliceerde jaarverslag van de bierbrouwer. De afkoopsom van Ruys bestaat uit een maandelijkse betaling van ruim een halve euroton tot juli volgend jaar. Dan bereikt de nu 58 jarige Ruys zijn pensioensgerechtigde leeftijd.

Ook ontvangt Ruys nog een jaarbonus over 2006. Vorig jaar bedroeg de jaarbonus een slordige 618.000 euro. Waarschijnlijk gaat een langetermijnbonus aan Ruys’ neus voorbij, gezien de resultaten van de afgelopen jaren.

Ook stopt Heineken nog 4 miljoen euro extra in de pensioenpot van Ruys. Volgens een woordvoerder van Heineken is dat bedrag opgebouwd uit de premies tot juli 2007, een extra storting omdat Ruys niet pas op zijn 62ste met pensioen gaat en een aanpassing van de pensioentegoeden aan het vorig jaar verhoogde basissalaris van de bestuurders.

Reageer op dit artikel